Verschillende dresscodes en wat ze beteken

We zijn er allemaal wel enigszins mee bekend, de verschillende dresscodes die we zien op uitnodigingen die aangeven wat hoe we gekleed gaan. We zijn ons wel enigszins bewust van wat de verschillende dresscodes betekenen maar tegelijkertijd is het ook een goed idee echt te weten wat voor verschillende dresscodes er zijn en wat ze betekenen. In dit artikel bespreken we de verschillende dresscodes, wat ze betekenen en hoe je je optimaal kunt kleden voor verschillende gelegenheden. We beginnen in dit artikel met de meest luxe dress codes en gaan dan verder naar de meer casual dress codes.

White tie

White tie is de meest officiële dress code en je kunt dit verwachten bij zeer bijzondere en officiële gelegenheden zoals een gala. Maar niet zomaar een gala, waarschijnlijk een gala waar de koningin van Engeland naartoe komt. Dit is natuurlijk een grapje maar white tie is een zeer luxe dress code en zelfs met een tuxedo kom je er als man niet in. Wanneer de dress code white tie is dan zul je waarschijnlijk kiezen voor een rokkostuum. Een   is een de meest klassieke vorm van avondkledij voor heren. De jas is een rokjas die twee flappen heeft uitgesneden aan de achterkant en iets korter is aan de voorkant. Je kunt als man bij dit kostuum ook een hoge hoed dragen. Je draagt de jas volgens etiquette altijd open. Qua schoenen draag je bij dit pak zwarte lakschoenen en het is absoluut niet toegestaan een das te dragen.

Black tie

Black tie betekent een formeel zwart pack me een zwarte ‘bow tie’ voor vrouwen zul je een formele jurk dragen die tot de grond gaat. Het verschil met white tie is dus de flappen aan de achterkant maar ook de hoed. En vrouwen dragen bij white tie handschoenen wat ze bij black tie niet per se doen.

Lounge suit

Soortgelijk aan black tie alleen hierbij hoeft de ‘bow tie’ niet persé zwart te zijn.

Smart Casual

Hier komen bij de meer casual dress codes. Smart Casual is logischerwijs casual maar ook weer niet volledig. Het betekent bijvoorbeeld voor heren dat je best in een spijkerbroek mag komen maar niet in een korte broek. En je zult er goed aan doen een jasje te dragen of toch ten minste een overhemd. Op deze manier is het dus niet zo’n officieel event maar je komt wel nog steeds netjes voor de dag. Kom dus in ieder geval niet in flipflops aanzetten.

About Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *