Afvalcontainer huren

Weg met al dat afval! Dat ruimt lekker op!

Ga jij een afvalcontainer huren voor de verbouwing van je huis? Je weet dat er veel weggegooid moet worden, en je hebt al voor zoveel details gezorgd en alles helemaal goed geregeld. Maar dat is een klein dingetje dat soms nog wel eens vergeten wordt. Nu dat je eraan herinnerd bent, is er geen excuus meer om het te vergeten. We moeten immers een beetje beter om onze planeet gaan denken, anders hebben we er straks geen een meer, en dat zou toch ook zonde zijn?
Afvalcontainer huren

Alle kleine beetjes

Alle kleine beetjes helpen, dat heb je vast wel eens gehoord. Maar alle kleine beetjes kunnen ook schade aanrichten. Als je maar een keertje iets op straat gooit draag je toch bij aan vervuiling. Want wat als iedereen ‘maar één keertje’ wat op straat gooit, dan is dat al heel veel afval, terwijl het voor ieder individu maar heel weinig is. Om een verschil te kunnen maken moeten we bij onszelf beginnen. We kunnen anderen wel vertellen wat ze wel en niet moeten doen, maar als we het zelf al niet doen, dan maakt het toch eigenlijk maar weinig verschil? Als we verandering willen zien moeten we een voorbeeld zetten, en het niet door anderen laten doen.

Het is hoognodig

We kunnen er echt niet meer omheen, er moet iets veranderen, anders komt het niet goed met onze planeet. We kunnen ons wel bezig houden met de schuld op verschillende generaties leggen, maar daar komen we ook nergens mee. Ja, het is wel ergens begonnen. Maar het is nu aan ons om het tegen te gaan. We kunnen niet vooruit als we alleen maar naar het verleden blijven kijken. Het is nú tijd voor verandering, niet morgen, niet volgende week of over een paar jaar, maar nu. Als we allemaal een steentje bijdragen gaat alles toch veel sneller. We hebben elkaar nodig, maar we moeten het zelf doen.

Let er nu maar gewoon op

Dus geen excuses meer, als je nu aan de slag gaat, is het ook nu tijd om erop te gaan letten. Geen blikjes meer op straat gooien, geen excuses meer om je afval ergens rond te laten zwerven. Huur die container, ga aan de slag, maar let wel op wat je doet. Let er een beetje op hoe je met onze aarde omgaat, want ook jij leeft erop, en ook jij moet er dus iets aan gaan doen. We moeten allemaal een steentje bijdragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.