underlayment

Underlayment: mijn vakantiehuisje is afgebouwd

Het Zuiden. Het is voor iedereen een ander begrip. De ene droomt van Spanje en Portugal met hun mooie stranden en de ander aan de Zuidpool. Voor mij is het Zuiden niet zo ver weg. Het Zuiden is voor mij het Heuvelland van Zuid-Limburg. Aan dit piepkleine stukje Nederland met het wonderschone landschap heb ik mijn hart verpand. Ik was dan ook letterlijk helemaal door het dolle toen ik door wat geluk en wat sparen opeens mijn droom uit zag komen. Ik kon een klein vakantiehuisje kopen in het door mij zo geliefde gebied. Aan de rand van een dorpje met uitzicht op de heuvels. Langs mijn deur lopen de wandelroutes. Ik hoef alleen maar de drempel over te stappen en het feest kan beginnen. Nu moest aan dat huisje nog wel veel gebeuren, te beginnen met de vloer en ik wilde wat tussenwandjes hier en daar. Daarvoor gebruik je dus underlayment.

Underlayment: flexibel in gebruik

Misschien denk je, ik heb nog nooit van underlayment gehoord, maar je hebt het waarschijnlijk wel vaak gezien. Deze platen worden bijvoorbeeld gebruikt voor het dichttimmeren van raamkozijnen als tijdelijke noodoplossing. Maar underlayment kan nog op veel meer manieren worden gebruikt. Bijvoorbeeld als tussenwand en als vloer. Heel erg veelzijdig dus. Het is een sterke plaat die je in verschillende diktes hebt. Ik heb een paar van die platen gekocht om mijn vakantiehuisje mee op te knappen en het resultaat was prima. Sowieso ben ik erg tevreden met hoe mijn vakantiehuisje er nu uitziet. Ik heb er een gezellig stekje van gemaakt dat ik zo af en toe ook nog kan verhuren. Aan huurders geen gebrek want ik ben niet de enige die dol is op Zuid-Limburg.

Wandelen maar

Nu mijn huisje klaar is kan ik pas echt genieten van wat het Heuvelland allemaal te bieden heeft. Eindeloos wandelen, heerlijk eten, bourgondische levensstijl. Ik vind het fantastisch. Vooral van de vele afwisselende wandelingen geniet ik met volle teugen. Om elke bocht is weer een ander uitzicht. Het gaat gewoon nooit vervelen. En het voordeel van Zuid-Limburg is ook dat je er talloze terrasjes hebt waar ze streekgerechten serveren die je echt een keer geproefd moet hebben. Dus nu rijd ik elk weekend op en neer om te genieten van deze luxe. Het Zuiden, het is voor iedereen anders, maar ik weet wel wat het Zuiden voor mij betekent. En jij? Naar welk Zuiden trek jij?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.