e-bike specialist

E-bike specialist: op weg met de ideale fiets

Ik heb dus een huisje in het Heuvelland van Zuid-Limburg. En dat is volop genieten. Zoals je misschien weet staat het Heuvelland bekend als een echt wandelgebied. Honderden paaltjes wandelingen doorkruisen de heuvels en lopen langs de Geul en de Gulp en hun zijriviertjes van dorp naar dorp. In die dorpen staat het bourgondisch genieten centraal met streekgerechten en heerlijke biertjes. Ja, in Zuid-Limburg weten ze hoe het moet. Ik wandel heel wat af, maar de laatste jaren merk ik dat het heuvelland zich ook als fietsgebied ontwikkelt. Er worden meer en meer fietspaden aangelegd, apart van de autowegen. Geen wonder want met de e-bike bedwing je die heuvels steeds makkelijker en wordt fietsen zowaar aangenaam. Ik besloot dat ik ook maar eens de gok moest wagen en ik nam contact op met een e-bike specialist. Iemand die me kon vertellen wat nu echt de juiste fiets was voor mij.

E-bike specialist weet altijd raad

Kijk, ik vind fietsen ook leuk, maar het moet wel aangenaam blijven. Ik ben niet zo iemand die met de moed der wanhoop van heuvel naar heuvel gaat en me tijdens elke tocht in het zweet werkt. Dus ik heb een fiets nodig die me een zetje geeft heuvel op zodat ik eenmaal op de top ook nog de energie heb om van het uitzicht te genieten. De e-bike specialist wist precies wat ik bedoelde en hij kon me handige advies geven. Beter nog, ik mocht een stevige proefrit maken op de door mij verkozen fiets zodat ik een goed beeld zou krijgen van hoe hij daadwerkelijk heuvel op en af ging. Nou, ik was al snel overtuigd. Ik begrijp nu ook waarom je in Zuid-Limburg ook steeds meer fietsers ziet verschijnen. Want ja, wandelend is het landschap mooi, maar fietsend ook.

Trappen door de heuvels

Met hulp van de e-bike specialist heb ik dus de e- bike aangeschaft en nu fiets ik al een tijdje rond in Zuid-Limburg. En dat is genieten. Heuvel op gaat vrij makkelijk en heuvel af raast de wind door mijn haren terwijl ik van haarspeldbocht naar haarspeldbocht manoeuvreer. De fiets is licht en makkelijk wendbaar dus ook dat is geen enkel probleem. En beneden, in weer zo’n gezellig dorpje wacht alweer het volgende terras waar ik geniet van een ijskoud lokaal bier. Ja, het leven hier in het Zuiden is en blijft bijzonder aangenaam. Niet alleen als wandelaar, maar ook als fietser.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.