Verrijk je garderobe en je leven met heren -of dames sneakers!

De zomer komt er weer aan. We gaan meer naar buiten, misschien wel meer sporten of lekker naar de stad met vrienden. Wat je ook gaat doen, waarschijnlijk is het een goed moment om eens wat zomerschoenen aan te schaffen. Leg je aandacht ook vooral even bij heren -en dames sneakers!

Een stukje geschiedenis

De eerste schoenen die je misschien heren –of dames sneakers zou kunnen noemen werden gedragen in 1870, vooral door vakantiegangers en later ook door tennissers en croquet-spelers. Ze heetten ‘plimsolls’. Toen er andere zolen werden ontwikkeld met diepere groeven (voor meer grip!) werden deze ‘sneakers’ massaal in gebruik genomen door het Britse leger. Ook begonnen kinderen op scholen ze te dragen. Een aangepaste versie werd geïntroduceerd in de atletiekwereld.

De schoenen waren zo populair door hun comfort, ook tijdens het lopen. In Amerika werden ze een ding in de late 20ste eeuw, waar ze de naam sneakers kregen. Al snel kreeg je dus ook de differentiatie tussen heren –en dames sneakers. Langzamerhand werden sneakers steeds populairder onder de jeugd en werden ze, ook in Amerika, niet alleen als sportschoen gebruikt, maar ook als modestatement.

Al die sneakers

We kennen nu uiteraard bijna oneindig veel soorten heren –en dames sneakers. De schoenen worden nu nog steeds geliefd voor dezelfde redenen die men had in de 19de en 20ste eeuw. Ze zijn supercomfortabel en je kan ze voor veel dingen gebruiken. Kijk wel goed naar waar je je sneakers voor wilt gaan gebruiken. Renschoenen zijn iets heel anders dan die voor dagelijks gebruik.

Het modieuze aspect van heren –en dames sneakers is dan nog een geval apart. Er zijn de laatste paar jaren zo veel verschillende ontwerpen uitgebracht dat het soms lastig kan zijn om te bepalen wat je nu echt mooi vindt, waar je nu echt je outfit mee aan wilt vullen. Denk eens aan de rest van je stijl. Kleed je je heel netjes? Dan zoek je misschien naar een effen dames sneaker, iets met een nette look. Kleed je je wat meer casual, wat meer urban? Dan is een sneaker met een fel printje of een ander gek kenmerk wat voor jou.

Denk dus goed aan je eigen stijl als je sneakers gaat kopen, dames (en heren!), en waarvoor je je sneakers wilt gaan gebruiken. Ze zijn awesome!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.