stortdouche

Stortdouche: binnen en buiten

De stortdouche is een terecht fenomeen geworden bij veel mensen. Douchen onder een stortdouche voelt als duizenden regendruppeltjes – die warm zijn voor de verandering – en geven je een rustig gevoel. Is toch even anders dan die keiharde straal op je kruin. Tegenwoordig vind je de stortdouche niet alleen binnen in de badkamer, maar ook buiten. Op het dakterras, het balkon of in de tuin. Hieronder volgen verschillende stijlen per plaatsing van de stortdouche: binnen of buiten.

Binnen

Een stortdouche in de badkamer is een luxe die de meesten zich tegenwoordig makkelijk kunnen veroorloven. Zelf heb ik ook een stortdouche en menig visite is hier jaloers op. Ik heb de stijl van mijn badkamer redelijk bescheiden gehouden, mede omdat mijn badkamer niet erg groot is. De stortdouche bevindt zich in een kleine afgeschermde douchecabine en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Dit kan natuurlijk anders als je een grotere badkamer hebt. Mijn droombadkamer zou er als volgt uitzien: donkere kleuren en een mooie inloopdouche met een stortdouche, afgeschermd met een muurtje van donkere badkamertegels. De luxe en het unieke van een stortdouche vraagt naar mijn idee ook wel naar een ruime, luxe badkamer. Zoals ik al zei kan een stortdouche natuurlijk ook gewoon in een kleine badkamer, maar als je de ruimte hebt: zeker benutten. Verder raad ik aan naast een stortdouche ook altijd een aparte doucheslang te hebben. Zeker voor de vrouwen onder ons: even snel afspoelen zonder je haren nat te krijgen gaat niet makkelijk met een stortdouche.

Buiten

Een buitendouche zie ik tegenwoordig steeds vaker. Zo zat ik laatst bij mijn moeder op het balkon en zag ik in de tuin van de onderburen een buitendouche. Heerlijk! En ook terecht in Nederland tegenwoordig. De zomers zijn ongekend warm en als er weer zo’n zomer aankomt als zomer 2018 zal ik mijn moeder ook gaan aansporen en buitendouche te installeren. Alhoewel de buitendouche in Nederland misschien relatief nieuw is, kennen we allemaal wel de buitendouches bij een strand in bijvoorbeeld Spanje. Zo kon je het zoute water en zand van je afspoelen voor je je droge kleding aantrok. Ook in vakantieoorden zoals Bali krijgt de stortdouche en prominente plek aan het zwembad of langs het pad naar het strand. Dit is dan ook één van de meest voorkomende stijlen: de jungle stortdouche. Een douchewand van grijze stenen waar de groene junglebladeren langs worden gedrapeerd: een rustgevende sfeer om de regendruppels van de stortdouche langs je te laten stromen.

About Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *