3 leuke vakantie ideeën voor de zomer

De temperaturen lopen langzaam op en het zonnetje komt steeds vaker door. Dit betekent dat de zomer eraan zit te komen. Het duurt misschien nog een paar maandjes, maar die zullen zo voorbij vliegen. Heb jij nog geen plannen gemaakt voor de zomervakantie? Dan wordt dat hoog tijd! Dan is het eerst belangrijk om te bedenken wat voor vakantie je wil. Er zijn namelijk talloze opties! In deze blog lees je over 3 soorten vakanties, zodat jij kan kiezen welke je het meest aanspreekt.

De avontuurlijke vakantie

Ben jij altijd nieuwsgierig naar nieuwe culturen, nieuw eten en een nieuwe taal? Dan raad ik aan om op een avontuurlijke vakantie naar een ver land te gaan. Kies voor een lang dat compleet anders is dan Nederland. Denk bijvoorbeeld aan Azië, Zuid-Amerika of Afrika. Deze landen hebben een compleet andere cultuur en natuurlijk dan die wij hier kennen. Voor de nieuwsgierige toerist is dit dus echt fantastisch! Op vakantie gaan in een onbekend land is soms last omdat je niet weet wat het land allemaal te bieden heeft. Kijk daarom eens naar de optie om op een georganiseerde reis te gaan of schakel een reisbureau in. Dan maak je een prachtige rondreis door een fantastisch land zonder zelf heel veel uitzoek werk te hoeven doen.

De luie vakantie

Heb jij een drukke baan en wil je er eventjes tussenuit? Dan is de luie vakantie helemaal iets voor jou. Als je echt toe bent aan rust en stilte, is het niks om drie weken lang intensief rond te reizen in een onbekend land. Het is dan veel lekkerder om te luieren aan het zwembad of het strand. Huur een luxe huis met zwembad in een warm land als Spanje of Italië en breng hier een aantal weken door in de warme zomerzon. Heb je zin om te luieren maar wil je ook niet 3 weken stilzitten? Ga dan op zoek naar een autoverhuur. Je kunt dan een auto huren en hiermee een aantal leuke dorpjes of steden in de omgeving ontdekken. Een auto huren is ook ideaal als het strand wat verder weg van je gehuurde huis ligt.

De staycation

Heb jij eigenlijk helemaal geen zin om ver te hoeven reizen met de auto of het vliegtuig? Of wil je dit jaar een beetje besparen op vakantie? Kies dan voor een zogenaamde “staycation”. Dit is een vakantie in eigen land. Je kunt dit op meerdere manieren invullen. Hou je van grote steden? Dan kun je de toerist in eigen land uithangen en bijvoorbeeld een paar daagjes naar een stad als Maastricht of Groningen op vakantie gaan. Ben je iets avontuurlijker aangelegd en hou je van natuur? Huur dan een leuk huisje in het bos of ga kamperen op Texel.

About Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *