werkplek beheer

Productiever werken met uitbesteden werkplek beheer

Voor de gemiddelde MKBer is het goed regelen van je IT best wel een uitdaging. Het is meestal niet de core business waardoor kennis ontbreekt om hier enthousiast mee aan de slag te gaan. Eén van die zaken die wat betreft IT van belang zijn is het werkplek beheer. Je wil immers absoluut dat ten aller tijde je medewerkers een goed functionerende werkplek hebben. De eerste vraag is altijd ga ik dat in huis regelen of besteed ik het uit aan een professionele IT partij. Er zijn best wat redenen om het werkplek beheer uit te besteden aan een professionele IT partij. In dit blog vertellen we daar meer over.

Waar moeten de werkplekken aan voldoen

Belangrijk is altijd wat moet de werkplek kunnen als je gaat kijken naar werkplek beheer. Uiteraard moet een medewerker op beveiligde manier bij applicaties en bestanden kunnen komen. Andere belangrijke vraag hierbij is vanaf welke plekken moet hij of zij dit kunnen doen. Steeds vaker zie je dat medewekers plaats en tijdsonafhankelijk willen werken om zodoende ook klanten beter te kunnen bedienen. Een zogenaamde online werkplek is het beste te regelen als je met je bedrijf eerst overstapt naar de cloud. Als je IT zit dan in een soort beveiligde online omgeving, waardoor het gemakkelijk is om deze werkplek te benaderen. Je hebt namelijk alleen internet nodig en je kunt bij je werkplek komen. Een overstap naar de cloud is voor het gemiddelde MKB bedrijf ook een behoorlijke stap. Er zijn allereerst keuzes te maken in welke cloud vorm het beste past. Dit kan namelijk public cloud, hybrid cloud of private cloud zijn. De grote van het bedrijf en de wensen zijn bepalend wat het beste past. Bij wensen bedoel ik uiteraard ook budget. Want bij private cloud bijvoorbeeld komt een behoorlijke investering kijken als je dit wil implementeren.

Voordelen van uitbesteden werkplek beheer

Het voordeel van het uitbesteden van het werkplek beheer aan een professionele IT partij is allereerst dat je daarmee beter verzekerd bent van werkplekken die gebruik maken van hedendaagste IT mogelijkheden. De continuïteit is daarbij ook beter geborgd. De partij waaraan je het uitbesteed leveren vaak ook service aan medewerkers als er wat met de werkplek aan de hand is. Je kunt er dan terecht met vragen en kleine storingen kunnen ook verholpen worden. Dat maakt te gelijkertijd het goed functioneren van de werkplekken minder kwetsbaar.

About Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *